נפלאותיו של הקקאו
את המסע הארוך שנמשך עד עצם היום הזה, התחיל השוקולד על עצי הקקאו המפורסמים והראשונים שטעמו אותו היום בני שבט המאיה. יש 3 זנים של קקאו המכונים קריתולו (נחשב לזן נדיר יחסית), פורסטארו (הנפות ביותר) וטריניטאריו.
עצי הקקאו גדלים בעיקר בברזיל, חוף השנהב, אפריקה ואינדונזיה זאת משום שהם זקוקים לתנאי לחות גבוהים, טמפרטורה גבוהה יחסית וקרקע עמוקה. כל עץ קקאו מכיל בממוצע בין 20-50 פולי קקאו מהם למעשה מייצרים את השוקולד.
בעבר פולי הקקאו היו נדירים וקשים להשגה, יוחס להם מעמד של קדושה ממש לכן בני המאיה והשבטים המסורתיים היו משתמשים בהם בתור מטבעות בכדי לקנות מוצרי בסיס שונים. הטולטקים היו אלו שהכינו מהקקאו את משקה הצ׳ואטל המתובל והעשיר.
מאז השתתפו פולי הקקאו בלא מעט אירועים הסטוריים, כבשו את אירופה, את ארה״ב ונפתחו אינספור מפעלים שכל מעודם הוא בייצור השוקלד. היום תזונאים, דיאטנים ורופאים מספרים על נפלאותיו הבריאותיות וממליצים לאכול קובייה קטנה של שוקלד עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו ביום.
כיצד נכנס הקקאו לרשימת הסופר פוד?
בשנים האחרונות אנו שומעים יותר ויותר את המושג ״סופר פוד״ מזונות העל אם תרצו. מדובר בקבוצה מצומצמת יחסית של מזונות המגיעים מהטבע, גדלים בתנאים 100% אורגניים ומכילים קשת רחבה של רכיבים תזונתיים התורמים לבריאותנו, מאזנים את גופנו ומסתבר שפולי הקקאו הם אחד מאותם מזונות פלא.
מחקרים שנעשו על פולי הקקאו הגולמיים מצאו כי שוקולד המכיל כמות גבוהה של מוצקי קקאו מסייע לתהליך הירידה במשקל, מחדש את מאגרי האנרגיה שלנו ונחשב לבריא ללב. הקקאו נחשב לאחד מהמזונות העשירים בנוגדי חמצון הרבה יותר מאשר ביין אדום (שנחשב לבריא ללב), תותים ורימונים.
זו הסיבה שצריכה של קקאו מסייעת לצמצם משמעותית את תנועתם של הרדיקלים החופשיים מה שבולם התפתחות של תאים סרטניים בגופנו.
קצת עובדות מוכחות על הקקאו
- נחשב למולטי מינרל המכיל סידן, אשלגן וכמות אדירה של מגנזיום.
- הקקאו עשיר בויטמין C שנחשב לאחד מנוגדי החמצון החשובים והחיוניים לגוף שלנו.
- נחשב לצמח המכיל כמות גדולה של נוגדי חמצון ולכם ממוקם באחד המקומות הראשונים בטבלת ה- ORAC שהיא טבלת נוגדי חמצון, הרבה לפני האסאי.
- מכיל חומרים בריכוז גבוה המעניקים מצב רוח טוב, סיפוק וחיוניות.
אם תרצו לדעת קצת יותר על נפלאותיו של השקולד תוכלו לקחת חלק בסדנאות שוקולד מופלאות לילדים ולמבוגרים.