שנה: <span>2020</span>

שנה: 2020

איך תכינו בבית שוקולד נפלא ?

אין בכלל ויכוח ששוקולד נחשב לאחד המאכלים הכי מפנקים ומנחמים שקיימים. הבעיה היא שרבים מאיתנו מנסים להוריד במשקל או לפחות לשמור על משקל גוף מאוזן. אז במקום להרגיש רע עם עצמכם, לחיות עם תחושת אשמה בכל פעם שאתם אוכלים אותו, הנה מתכון מעולה, קל להכנה שיאפשר לכם להמשיך ולהנות מאכילת …

שוקולד – טמפרור אחסון ומה שביניהם

בין אם כבר עברתם סדנת שוקולד ונשאבתם לתחום המרהיב והמרתק הזה ובין אם סתם סקרנים, המידע הבא בהחלט ישדרג את הידע שלכם בהתעסקות עם שוקולד בבית. בשונה מהכנה של עוגת שוקולד או קינוחים המכילים שוקולד, כשבוחרים להכין פרלינים או שוקולד בצורות, השוקולד חייב לעבור תהליך המכונה טמפרור.   יתרונות הטמפרור …

איך תשלבו שוקולד בתפריט מבלי להשמין?

מי לא אוהב שוקולד? למרות האהבה העזה למתוק המושלם הזה שתמיד נמס בפה, לרוב התענוג מלווה ברגשות אשם. שנים שהשוקולד תפס סטיגמה של מאכל נוראי, משמין, כזה הגורם לכאבי ראש ואפילו פצעים על העור. מה גם שלשוקולד יוחסו תכונות כמו כמות קלוריות גבוהה ורמת שומן גבוהה. העניין הוא שבשנים האחרונות …

שוקולד… מה הופך אותו לכזה מיוחד, איך יודעים שמדובר באחד איכותי ואיך אפשר להכין אותו בבית?

כולנו אוהבים שוקולד. אבל לא כולנו יודעים מאיפה הוא הגיע ומה ההבדל בין שוקולד איכותי לשאר חטיפי השוקולד שנמכרים על המדף.     אז השוקולד בעצם מגיע אלינו מאגוז שגדל על עצי הקקאו באזורים שונים בעולם, בעיקר טרופיים. ההבדל בין אותם פולי קקאו לבין השוקולד שאנחנו רגילים אליו, הוא שיש …

סדנת שוקולד – פעילות מגבשת שמפעילה את כל החושים

עם כניסתו של האינטרנט לחיינו, מה שהביא כמובן המון יתרונות הן בהיבט העסקי והן בהיבט האישי, מה שכן נפגע כתוצאה מכך הוא הקשרים האישיים שלנו. לכן, בעשר השנים האחרונות עוד ועוד חברות, בעלי עסקים וארגונים מחפשים דרך לשמור על הנורמה ולדאוג שכולם נשארים בקשר אישי ומתנתקים מדי פעם מהמסכים. כמובן …

מה אפשר להכין מחמאת קקאו?

עם העליה במודעות לגבי שימוש בחומרי גלם איכותיים במטבח, עוד ועוד ישראלים בוחרים להכניס את חמאת הקקאו למזווה שלהם. חמאת קקאו היא מוצר מאה אחוז טבעי, בעלת גוון בהיר ויש לה תכונות אלסטיות ייחודיות. היא מצוינת כשילוב במתכוני פרווה ומוסיפה המון טעם, עומק ומרקם למנות. היא מכילה אחוזי שומן גבוהים …

נפלאות השוקולד – מאיפה הן התחילו?

חייו של השוקולד התחילו בתור פרח קטן על עץ טרופי המכונה Theobroma cocoa. החוקרים חושבים שהעץ הראשון גדל ביערות האמזונס הפראיים של ברזיל או וונזואלה. בטרום התקופה הקולמביאנית חיו האולמקים במרכז אמריקה והם כנראה היו הראשונים שהפכו את השוקולד למשקה בין השנים 400-1500 לפנה“ס. מסתבר שהממתק עצמו התפתח רק אחרי …

WhatsUp
WhatsUp Us
WhatsUp
שלום, שמי דלית.

ברוכים הבאים לדליתה שוקולד :)

איך אוכל לעזור?