אם אתה מעריץ מושבע של שוקולד אז אתה במקום הנכון. שוקולד הוא אחד הממתקים המפנקים והמוכרים ביותר בעולם כבר כמה מאות שנים. מצער שנוצר מיתוס שגוי על כך שהשוקולד  אינו טוב לבריאות אשר גורם לאנשים להירתע משוקולד בגלל דעות קדומות ולא מבוססות.

קופסת שוקולדים מהודרת או ליום הולדת תמיד הייתה מתנה, בין אם לבת זוג, בן זוג, משפחה, ילדים, נכדים או חברים. אז אם קיים אדם מיוחד שאתם רוצים לשמח אותו מבלי לקחת צ'אנס, קנו או אפילו הכינו לו קופסה מלאה בשוקולד איכותי. לאחרונה מפתיעים מחקרים רבים על שוקולד שמגלים כי השוקולד בעל יתרונות בריאותיים רבים להבדיל מהמיתוסים הרבים שאינו בריא, אך כל זאת במידה ואתם בוחרים את השוקולד בתבונה.

האם שוקולד נחשב למאכל בריא?

שוקולד מכיל יותר מ -300  כימיקלים ולכן  מוביל אחריו מחקרים רבים באוניברסיטאות ובארגונים מדעיים אחרים שרוצים לגלות אותו לעומק. אין דרך להוכיח או להפריך טענות אלה ולכן אנשי מחקר מוזמנים לבדוק אם עובדות אלה ניתנות להוכחה או להפרכה. אם את/ה אנשי מחקר או אוהבי שוקולד מושבעים, המאמר מהווה עבורכם נקודת התחלה למחקרכם הבא. ואז לשקול אם הייתם מאפשרים לאכול שוקולד לילדים שלכם בעצמכם.

סגולות השוקולד:

  • מקור השוקולד, פולי הקקאו מכילים חומרים אנטיבקטרייאלים שעשויים להילחם בעששת השיניים. כמובן שעובדה זו מובילה התנגדות כיוון ששוקולד החלב מכיל כמות סוכר גבוהה הגורמת לעששת.
  • ריחו של השוקולד מעלה את תנועתם של תאים במוח, שתוצאתה של תנועה זו היא רוגע.
  • שוקולד מכיל אתילמין ופניל שמעלים קלות את מצב הרוח.
  • חמאת הקקאו בשוקולד מכילה חומצה אולאית, חומצת שומן  בלתי רוויה שעלולה להעלות את רמות כולסטרול טובות.
  • שתיית כוס שוקו חם לפני ארוחות עשויה להפחית תיאבון.
  • גברים שאוכלים שוקולד מאריכים את תוחלת חייהם בשנה יותר מאלה שאינם נוהגים לאכול שוקולד.
  • בשוקולד קיימים פלוונואידים המסייעים בשמירה על כלי דם גמישים.
  • בשוקולד קיימים נוגדי חמצון שמסייעים ברקיחות של אנטי אייג'ינג, מונעות תהליכי הזדקנות
  • ברפואה המקסיקנית נהוג להשתמש בשוקולד לטיפול בעקיצות חרקים ובטיפול בדלקת סמפונות.
  • הפחמימות בשוקולד מעלות את רמת הסרוטונין במוח, וכתוצאה מכך הן גורמות לתחושת נמרצות וריכוז.

יתרונות רבים לשוקולד אך קיימים גם מיתוסים רבים ועיוותי עובדות לגבי השפעות השוקולד על גוף האדם.  

כל מה שחשבתם על שוקולד מתברר כמיתוס:

  • מחקרים מראים כי שוקולד אינו מהווה גורם סיבתי באקנה.
  • קקאו מכיל קפאין ממריץ ורום, אבל בכמויות קטנות כך שהוא אינו גורם לרגישות בעצבים.
  • השוקולד אינו ממכר.
  • השוקולד אינו משמין. לאלה המעוניינות בסדנת שוקולד למסיבת רווקות.

בנוסף שוקולד אינו מעלה את רמת הכולסטרול הרע, השוקולד מכיל חומצה סטארית שהיא שומן ניטראלי שאינו מעלה את הכולסטרול רע.

להבדיל ממה שרבים חושבים, שוקולד אינו גורם לתחושת שיכרון או 'היי'. כדי להגיע לתחושה כזו מאכילת שוקולד יש לצרוך כמות עצומה של שוקולד בפעם אחת.

כמו כל מאכל למרות יתרונותיו הרבים של השוקולד קיימים גם חסרונות ספורים:

  • שוקולד עלול לגרום לכאבי ראש לאנשים הסובלים ממיגרנות.
  • שוקולד חלב עשיר בקלוריות, שומן וסוכר רוויים.

שוקולד ובעלי חיים:

השוקולד נחשב מסוכן לבעלי חיים מכיוון שהוא מכיל מרכיב ממריץ הנקרא תאוברומין, שהם אינם מסוגלים לעכל.

שוקולד מרייר ושוקולד לאפייה הם מסוכנים להם פי כמה מפני  שהם מכילים ריכוזים גבוהים יותר של התאוברומין. על כן יש להימנע מלת לכל בעל חיים שוקולד בין אם הוא שוקולד בצורת ממתק, מרכיב בעוגה, בעוגיות, בקינוחים או בגלידה.

אם גיליתם שהכלב או החתול שלכם חלה לאחר אכילת שוקולד, יש לקחת אותו לווטרינר באופן מיידי.

שוקולד כהה לעומת שוקולד חלב :

שוקולד מריר מכיל יותר קקאו ופחות סוכר מאשר שוקולד חלב. ולכן כל היתרונות הבריאותיים יהיו בולטים יותר בשוקולד המריר.

שוקולד מרייר מותר בדיאטות מוכרות רבות בעוד ששוקולד חלב אסור.

אז אם החכמתם והבנתם שהשוקולד אינו כזה מזיק אנו מזמינים אתכם לסדנרות השוקולד האיכותיות של "דליתה". התקשרו עוד היום והזמינו מקום