את המקופלת הזו של "דליתה" כל אחד יכול להכין בבית והמרכיבים כל כך מעטים שזה מצחיק!

היא טעימה וילדים ומבוגרים חולים עליה ואפשר לצפות אותה בכל טוב! אז השיגו שפכטל,פנו קצת שיש במטבח, קנו שוקולד מכל סוג שהוא והתחילו והכינו מקופלות מיוחדות לילדים.

מרכיבים ל-5 מקופלות גדולותמקופלת - שלב הקיפול

  • 250 גרם שוקולד לבן, חלב או מריר
  • שיש מטבח
  • שפכטל
  • אפשר: סוכריות צבעוניות, שבבי אגוזי לוז פקאן, או שבבי בוטנים לקישוט ולטעם

אופן הכנה: 

שלב הטמפרור:

  • כדי לטמפרר שוקולד יש לחממו ולקררו בהדרגה, כל זאת על מנת שיישמר בהמשך לאורך זמן ובנוסף כדי לחבר את המולקולות שלו עם הלציטין- האבקה הלבנה שעליו שאחראית לקראנצ׳יות ולברק שלו.
  • שוקולד מריר מטומפרר צריך להגיע ל-31 מעלות, שוקולד חלב ל-29-30 מעלות ושוקולד לבן ל28 מעלות. אל תיבהלו, אם אין לכם מד טמפרטורה עדיין ניתן להכין מקופלת בהצלחה.
  • תחילה המיסו שוקולד בפולסים של 15-20 שניות במיקרוגל וערבבו בכל פעם, עד שהשוקולד נמס וחלק לחלוטין.
  • שפכו את השוקולד על שיש נקי ויבש מנוזלים והניעו את השוקולד כל שכל הזמן יהייה בתנועה, שימו לב שלא יהייה שוקולד בקצוות שעומד על השיש מבלי לזוז, שוקולד שלא יהייה שתנועה יהפוך לגוש על השיש ויפגע בשוקולד המטומפרר. תוך כדי המשחק עם השוקולד על השיש תרגישו שהוא נעשה סמיך יותר מרגאיך מכינים מקופלתע לרגע וזאת בגלל המגע של השוקולד עם השיש הקר המרקם הסמיך הוא הסימן שהשוקולד מטומפרר.

שלב הקיפול:

  • כשהשוקולד נעשה סמיך כמו ממרח שוקולד מרחו אותו לשכבה דקה עם השפכטל והביטו בו, במשך כחצי דקה השוקולד יאבד את הברק שלו ויעשה כמט,
  • זה הזמן לקפל את השוקולד, התחילו לגרד את השוקולד:
  • החזיקו את השפכטל בצד אחד של השיש וגרדו עד צידו השני כשהשפכטל אוסף את השוקולד שבדרך בצורת מקופלת. אפשר לקשט בשלב זה, חזרו על הפעולה עד שכל השיש נקי. כשהמקופלת התקררה גרדו אותה מהשיש ואכלו בהנאה!

 

להזמנת סדנה התקשרו עכשיו 077-9965142 או השאירו

פרטים ונחזור אליכם בהקדם.